El instituto se moviliza sobre 2 temas centrales

Actividades programadas este mes:

En noviembre el instituto va a abordar 2 temas fundamentales para la buena convivencia dentro y fuera del instituto: la limpieza y la violencia.
Al preguntar a la Vicedirectora sobre estos temas:
"Des de les tutories se´ls intenta concienciar els alumnes de la necessitat de mantenir net l'institut, considerant l'institut "casa seua". D'aquesta manera, si a casa no embruten, ací no té sentit llençar els papers a terra. La neteja dels patis està organitzant-se per a més endavant. Cada tutoria baixarà amb el seu tutor, quan li corresponga, per tal de netejar el pati, espai que tots compartim. Al final de cada sessió, el professorat s'assegura que es queda neta la classe, per tal que el grup que entre després la trobe en condicions. Tenim pensat fer més actuacions al voltant de la neteja.
Durant tot el mes s'estan fent activitats al voltant del tema de la no-violència.  Es faran una exposició anomenadda "Desmitificant les princeses dels contes" i el taller "Presència de la dona a la premsa". Per al dia 23 de novembre, farem una activitat on participarà tot l'institut. Es tracta de vindre vestit aqueix dia amb una peça de roba morada i realitzar a l'hora del pati una gran llaçada humana morada. En aqueix moment, es llegirà un manifest elaborat pels alumnes i a continuació, els alumnes del primer cicle d'ESO soltaran uns globus morats, unflats amb el gas heli. També tenem xarrades per especialistes i s'estan llegint, alguns nivells, un llibre que es treballa a classe, al voltant del tema. El llibre és l'Infern de Marta, dins del projecte "la màscara de l'amor"."
Distintos departamentos organizarán actividades y se ha solicitado más información a los actores de estas actuaciones. También preguntamos para estar más familiarizado con los conceptos de inclusión familiar, co-educación, violencia de género... Es interesante que los padres tengamos la oportunidad de abordar estos temas en casa con nuestros hijos, apoyemos la labor del instituto y concienciemos a nuestros chavales.
Recuerdo que desde el AMPA estamos muy concienciados con este tema de la Violencia y su antídoto el Respecto y por supuesto con la limpieza del instituto. Al ensuciar el patio, la calle o el medio ambiente se esta ejerciendo un tipo de violencia.

Calendario de actividades

Las actividades se realizarán en los horarios de tutoría de los alumnos de 1º de la ESO a 1º de Bachillerato. 
Calendario actividades
Días/SemanaTemas
Noviembre
Mes doble campañas: limpieza del instituto y sobre la No-Violencia
6 nov.Inicio campaña por la limpieza del instituto
8 nov.Casos de Inclusión familiar.
6-9 nov.Semana "Ajuntament Igualtat" y charla con la Unidad de la policia local Ártemis.
12-16 nov.Semana de actividades contra la violencia del genero y colaboración de Matria
19-23 nov.Semana de Co-Educación
22 nov.Taller de Defensa Personal Dones
23 nov.Jornadas sobre la no violencia
27 nov.Charla a los alumnos sobre violencia de género
28 nov.Charla de la Policia Municipal a los alumnos de 1º Bachillerato

Enlace de la campaña "Doy la cara" en contra de la violencia y en pro del respecto 2016-17:

https://ampaies3denia.blogspot.com/search/label/Campa%C3%B1as

La entrada sobre la limpieza del patio:

Comentaris

+ Populares