Entrevista a los profesores de Geografía, IES3 Dénia

Què és la geografia?

És la ciència que estudia i descriu la superfície de la Terra atenent a les seues característiques físiques i humanes. És per això que distingim entre geografia física (relleu, climes, conques hidrogràfiques...) i geografia humana (migracions, demografia, fenòmens urbans...).

Al final de l’ESO quins coneixements han d’haver adquirit l’alumne?

El contingut de geografia dins l’ESO es concentra especialment en els cursos de primer i tercer.
En primer s’hi treballa la geografia física estudiant la superfície del planeta, els fenòmens atmosfèrics o els climes i els paisatges del món.
Mentre que, al tercer curs, el contingut és de geografia humana amb l’estudi de la població, les migracions, els sectors econòmics, les institucions estatals i supranacionals o la globalització.

Quines tècniques d’estudi requereix l’estudi de la geografia?

La geografia és una assignatura que requereix familiaritzar-se amb l’estudi de recursos visuals, pricipalment gràfics i mapes de tots tipus.  Per a disposar de la informació de forma més clara resulta de gran utilitat l’elaboració de mapes mentals, esquemes i resums.

Quines són les eixides laborals?

Les eixides laborals es dirigeixen principalment a camps com el medi ambient, l’ordenació del territori i de l’ urbanisme, la cartografia, l’elaboració d’informes de caràcter socioeconòmic i demogràfic, i la docència.

Com podem ajudar als nostres fills?

La geografia ens explica el món que ens rodeja. És una assignatura que ens parla de l’actualitat i per a ajudar als nostres fills una eina molt pràctica pot ser la de reflexionar amb ells les notícies del dia a dia que ens arriben a través dels mitjans de comunicació, connectant-los amb el contingut dels seus llibres.

Enlaces relacionados

Encontraran el conjunto de entrevistas de los profesores del IES3 Dénia en el siguiente enlace:

Comentaris

+ Populares