Noticias del instituto Sorts de la Mar


NOU PROGRAMA D’ANIMACIÓ LECTORA A L'IES SORTS DE LA MAR DE DÉNIA

El Claustre i el Consell Escolar de l’IES SORTS DE LA MAR, han aprovat a data 14/11/19, un programa d’Animació Lectora que es portarà a terme a partir del dimarts 7 de gener de 2020, per tal de contribuir al foment a la lectura.

Aquesta mesura consisteix a dedicar, diàriament, mitja hora de l’horari lectiu, a la lectura individual. Per què la necessitat de llegir comprensivament? Actualment, està demostrat que els joves i els adolescents, per diferents motius, cada vegada dediquen menys temps a la lectura. Llegir comprensivament comporta una sèrie de beneficis que afecten no només a la competència comunicativa, sinó a les diferents àrees del currículum. Per entendre un problema matemàtic, físic, econòmic... cal entendre bé els enunciats, i la lectura afavoreix, no només la comprensió, sinó l’expressió i l’adquisició de vocabulari. Llegir és saber descodificar un text, saber entendre’l. Si no comprenem allò que llegim, els textos acaben per resultar-nos avorrits i la lectura deixa de ser una activitat satisfactòria. L’hàbit lector es consolida lentament, amb la disciplina de la continuïtat. Per aquest motiu volem que el nostre alumnat adquirisca aquest hàbit llegint, com a mínim, mitja hora diària, per tal que desenvolupe la seua imaginació, augmente la seua lògica, perfeccione l’ortografia, potencie la seua atenció, millore la seua comunicació, incremente el seu esperit crític i de raonament i, sobretot, experimente plaer amb la lectura. Com es portarà a terme el programa d’Animació Lectora al nostre institut? Durant aquesta mitja hora de lectura diària, els alumnes podran llegir lectures, tant obligatòries com voluntàries que plantegen els diferents departaments. Cada setmana, per tal que no afecte sempre a les mateixes assignatures, serà una franja horària la que es dedicarà a la lectura. Començarem la primera setmana a la primera hora del matí, la següent setmana serà a la segona i, així, successivament. Des de vicedirecció s’informarà als alumnes i als professors, setmanalment, quina franja horària correspondrà. Així mateix, diàriament, s’anunciarà per la megafonia del centre l’hora d’inici i d’acabament de la lectura. Esperem la col·laboració, per part de les famílies, per dur endavant aquest programa que considerem molt enriquidor, per tots els beneficis que comporta. L’alumne haurà de portar, tots els dies a l’institut, un llibre de lectura. Se’l poden comprar o fer un préstec a la biblioteca de l’institut o a la Biblioteca Municipal de Dénia.

TAULA MULTIJOCS I TAULES DE PING PONG AL INSTITUT

Els reis han vingut carregats a l'IES Sorts de la Mar Dénia amb el projecte de patis organitzats amb una taula multijocs del premi Consumopolis i dues Taules de ping pong.


Comentaris

+ Populares