RAONS PER A PARTIPAR EN LA VAGA GENERAL


Benvolgudes famílies de les xiquetes i xiquets de l'Escola Pública: 

Ens dirigim a vosaltres per informar-vos del següent: 


CARTA RECIBIDA DE LA FAPA ENRIC VALOR


PER QUÈ DEFENSEM L'ESCOLA PÚBLICA?
  • Perquè és la nostra, la de totes i tots: el nostre alumnat, les/els vostres filles i fills. 
  • Perquè ofereix qualitat, igualtat i oportunitats per a totes i tots.
  • Perquè en ella treballem els programes d'atenció i reforç que l'alumnat necessita i es treballa des de la diversitat, la multiculturalitat, el plurilingüisme, la integració, la cooperació, la socialització de materials i llibres, l'escoles matineres, etc. 
  • Perquè en ella treballen professionals molt capacitades/capacitats i qualificades/qualificats
  • Perquè a ella contribueix tota la societat, les mares i pares, les i els joves, el professorat, els equips directius, el personal laboral… Perquè som i treballem com una veritable comunitat escolar.
  • Perquè és necessària, justa, compensadora de desigualtats i gratuïta.

En definitiva, perquè l’ESCOLA PÚBLICA transmet l'Educació en Valors com la Cooperació, la Solidaritat i el Coneixement necessaris per a formar i preparar els vostres filles/fills, el nostre alumnat, per al seu futur i el seu desenvolupament en una societat veritablement democràtica. 

PER QUÈ ESTÀ EN PERILL L'ESCOLA PÚBLICA?
Perquè les injustes RETALLADES aprovades pel govern Valencià i el Govern Estatal han dut que en aquest curs escolar 2012/13: 
  • Hi ha pèrdua de programes de Reforç i Compensació, desdoblegues, suports i recursos humans necessaris per a atendre bé a l'alumnat. 
  • Augmenta el nombre d’alumnes per aula i docent, la qual cosa dificulta enormement una atenció adequada i personalitzada. La massificació en les aules ocasiona problemes de convivència a tota la comunitat escolar. 
  • Es redueix l'oferta educativa, tancant aules, batxillerats, cicles formatiu. 
  • No assegura l’assoliment de competències lingüístiques en valencià, castellà i una llengua estrangera. 
  • Disminueixen les beques de llibres, menjador i transport augmentant la Despesa a les famílies en moments de gran dificultat. 
  • Es deuen dos trimestres de despeses de funcionament als Centres i AMPES gestores de materials, llibres, menjadors, etc. que no poden pagar les seues factures (fotocòpies, papereria, llibres, autobusos, llum, calefacció, paper higiènic…) 
  • Es redueix considerablement el nombre de mestres i professores/professors i no són substituïdes les baixes fins a la 3a. setmana, provocant classes sense tutora/tutor, centres sense professores/professors, alumnes sense atendre i milers d'hores de classe perdudes 
  • S'anuncia per al pròxim curs una nova LLEI DE REFORMA EDUCATIVA, la LOMCE, que segrega, discrimina i massifica i veu en l'educació un negoci a explotar. 

QUÈ POTS FER TU PEL TEU CENTRE?
Davant d'aquesta greu situació, necessitem la teua força i suport més que mai.
Us demanem que participeu en la defensa de l'escola pública i dels seus valors i us convidem que fins al dimecres que ve 14 de Novembre, dia de la VAGA GENERAL convocada per la CIMERA SOCIAL, treballem conjuntament els motius que existeixen per a secundar-la en educació: contra la precarització i l'empobriment de la societat, contra l'atur i les retallades en educació, contra la LOMCE i la segregació, contra la pèrdua de drets i ajudes socials, i contra l'acomiadament de professorat i la massificació de les aules. Com en anteriors ocasions, us convidem també a manifestar-vos el 14 de novembre a partir de les 18.30 h des de RENFE (Alacant) per a fer visible la nostra Defensa col·lectiva de l'Ensenyament.

Comentaris

+ Populares