MANIFESTACIÓ A TEULADA

L’ AMPA DEL CEIP SANT VICENT FERRER DE TEULADA, l’AMPA DEL I.E.S DE TEULADA i l’AMPA DEL CONSERVATORI MESTRE BERENGUER DE TEULADA volem expressar el nostre rebuig a les retallades en l’ensenyament públic que la Conselleria d’Educació ha anunciat per al pròxim curs. La valenciana és la comunitat autònoma amb el fracàs escolar més alt de l’estat, només superat per Ceuta. És a dir, un 39,7 % dels alumnes valencians no acaba l’ESO. Per tant, superar aquesta lacra i millorar la qualitat de l’ensenyament hauria de ser un objectiu prioritari. Per contra, el Govern Valencià prepara més retallades per al pròxim curs, que empitjoraran encara més la situació de l’educació valenciana.
L’objectiu principal de la Conselleria és estalviar diners reduint el nombre de professors i per això ha dissenyat diverses estratègies. D’una banda podrà augmentar el nombre d’alumnes per aula fins a 35 i de l’altra augmentarà el nombre d’hores lectives del professorat. Això suposarà que els professors hauran de fer més hores de classe, que tindran més grups i més alumnes en cada grup. Per tant, disposaran de menys temps per preparar classes i activitats o per corregir exàmens i treballs. Una massificació de les aules i una càrrega de treball que es traduirà en una reducció de la qualitat de l’ensenyament i un major fracàs escolar.
Per si açò fora poc, el conseller ha presentat també un esborrany de decret per a eliminar els programes lingüístics actuals i unificar-los en un sol. Aquest nou programa es disfressa de model plurilingüe, però sospitem que en realitat només persegueix reduir el nombre de grups i per tant de professors. A més, atempta contra la llibertat de les famílies de triar la llengua principal de l’ensenyament, suposarà un greu entrebanc per a la recuperació social del valencià i elimina els programes d’ensenyament en valencià que tan bons resultats estan donant.
Per tot açò demanen a la Conselleria d’Educació que rectifique i no aplique les retallades anunciades i animem a tots i totes a acudir a la manifestació convocada per les AMPES de Teulada que es farà a TEULADA el 23 de juny a les 18.00h en la plça de l’ajuntament en contra de les retallades i de l’esborrany de decret .
La comunitat educativa recorda que ja hi han precedents de grans mobilitzacions del sector que han provocat la retirada de plantejaments del Conseller, fent referència a les mobilitxacions amb motiu de l'intent del Conselleri d'imposar Educació per la Ciutadania en anglés. Això sí, per aconseguir recorden que cal “la implicació de tothom en les mobilitzacions.
Esperem la vostra assistencia.

Comentaris

+ Populares