CURS VIRTUAL PER A PARES “EN FAMÍLIA” PER A LA COMUNITAT VALENCIANA

Des de http://aulavirtual.fad.es es pot accedir al CURS VIRTUAL PER A PARES “EN FAMÍLIA” per a la COMUNITAT VALENCIANA (http://aulavirtual.fad.es/enfamilia_VALENCIA.htm )

Les persones interessades a seguir el curs poden inscriure-s′hi directament seguint les instruccions, disponibles tant en castellà com en valencià:


Instruccions per a omplir el formulari d′inscripció
En el formulari d′inscripció trobaràs uns camps que has d′omplir amb les teues dades. Indiquem les recomanacions següents:
• Camps d′Identificador i contrasenya.
Tria per a estos camps alguna cosa que et siga fàcil de recordar, ja que seran les teues claus per a entrar en el curs. No estan permesos els espais en blanc.
Si el sistema t′indica que l′identificador ja està ocupat, tria’n un altre que també et siga fàcil de recordar.
• Els camps de Nom i Cognoms són obligatoris. No deixes els camps buits.
• La pregunta de recordatori i resposta està pensada per si se t′obliden les claus (identificador i contrasenya). Pots posar una pregunta de l′estil de "com em diuen?” i, de resposta, el teu nom. Estos camps també són obligatoris.
• El camp "Ciutat de residència" no és obligatori, però t′agrairem que l′òmpligues amb la teua ciutat de residència verdadera, per a poder tindre esta dada dels participants en el curs.
• Finalment, en el camp correu-e, és molt important que poses el teu correu electrònic extern, ja que a través d′esta adreça rebràs informació sobre el progrés del curs.
Polsa en "següent" i ja podràs entrar en el curs amb les teues claus d′identificador i contrasenya des de la pàgina http://aulavirtual.fad.es/enfamilia_VALENCIA.htm .
Molt important:
Quan entres en l′aula veuràs en l′encapçalament del curs, a la dreta, un quadre negre que diu "Vosté està en el sistema com a" Totes les dades que has posat en el formulari les pots canviar polsant en el teu nom i entrant en "Editar informació". Els camps marcats en roig amb un asterisc són obligatoris. Aconsellem que en el camp “tipus de resum de correu”, selecciones l′opció: Complet (correu diari amb missatges complets) del menú desplegable. Si vols pujar la teua foto, comprova que el camp Descripció no està buit, perquè no t′admetrà els canvis. Per a guardar la nova configuració de les teues dades, clica el botó d′Actualitzar informació personal (al final de la pàgina).


Una vegada registrats, ja podrà accedir al curs amb les seues claus cada un dels participants.

3. Objectius. Continguts. Població Destinàtaria:

Objectius

Els objectius del Curs Virtual són els següents:

- Facilitar l′accés dels pares i mares als programes de prevenció.
- Sensibilitzar i motivar els pares i mares per a la prevenció en família del consum de drogues.
-Enfortir el paper dels pares i mares en l′educació dels seus fills per a afrontar situacions de risc.



Continguts
El curs consta de CINC mòduls setmanals, que responen a les temàtiques següents:
1. Quin és el meu paper en la prevenció de drogues? Un acostament a les drogues
En este mòdul acostarem la labor preventiva a la nostra vida quotidiana analitzant els elements a través dels quals podem preparar els nostres fills per a afrontar la convivència amb les drogues. Així mateix, abordarem els conceptes bàsics per a entendre les drogues i les relacions que s′hi establixen.
2. L′educació sobre el món dels sentiments i la comunicació familiar
Treballarem en este mòdul aspectes que faciliten i facen més eficaç la comunicació afectiva amb els nostres fills: les claus per a escoltar activament, l′empatia, saber dir "no" o fer crítiques de forma adequada, etc.
3. Com podem organitzar la convivència i l′oci en la família?
Veurem com podem promoure el desenvolupament de capacitats per a millorar la convivència familiar a través de la negociació de normes i límits, i com podem participar i disfrutar del nostre entorn social.
4. Una mirada a nosaltres com a pares. Què faig si tinc un problema de drogues a casa?
Analitzarem quin és el nostre paper com a persona, i com a pare o mare, en les situacions problemàtiques dels nostres fills amb les drogues, i les pautes per a afrontar estes situacions.
5. Els nostres adolescents
Una realitat rica i difícil de viure, en la qual els pares i mares ens trobem moltes vegades desbordats. Per això tenim la necessitat de tractar este mòdul, en el qual podem trobar claus, pistes i possibilitats d′avançar en esta tasca educativa.
Cada mòdul del Curs Virtual estarà estructurat en: introducció, continguts, vídeos, activitats i fòrum, i estarà disponible tant en valencià com en castellà. La totalitat de mòduls setmanals quedaran actius fins a l’acabament del curs virtual.


Població destinatària

El Curs Virtual s’adreça a pares i mares amb fills en edat escolar i que tinguen accés a Internet.

4. Recursos. Valoració. Calendari:

El Curs Virtual constarà dels materials següents:

- Fòrums
Se celebraran fòrums sobre els temes desplegats en el curs. Hi poden participar lliurement tots els pares i mares participants, aportant la seua opinió o comentari.
- Xat
Espai de xarrada en temps real. Podrà parlar amb les persones que estiguen en l’aula en cada moment i assistir a xats programats amb especialistes.
- Correu
Professors i alumnes disposen d′un compte de correu exclusiu integrat en la plataforma, des del qual poden enviar i rebre tots els missatges relacionats amb el curs.
- Centre de Documentació
Els professors en el Centre de Documentació trobaran les lliçons en format imprimible, documents interessants i enllaços a altres pàgines recomanades pels tutors. Des dels grups de treball es podran fer treballs conjunts amb altres alumnes sota la supervisió dels tutors. El grup de treball compta amb fòrums específics, correu i xat.
- Tutories
Des de les tutories es podran fer treballs conjunts amb altres pares i mares participants amb la supervisió dels tutors.



Valoració

El Curs Virtual es valorarà a través de l′ompliment d′un qüestionari totalment anònim, per part dels pares i mares participants, que estarà actiu a partir de la finalització de 5t mòdul de continguts.


Calendari
Inici del Curs Virtual: 26 d´abril de 2011, a les 10:00h.

Els mòduls del Curs Virtual seguiran l′itinerari següent:

 26.04.2011 1r mòdul, activació del mòdul a les 10:00 hores
 02.05.2011 2n mòdul, activació del mòdul a les 10:00 hores
 09.05.2011 3r mòdul, activació del mòdul a les 10:00 hores
 16.05.2011 4t mòdul, activació del mòdul a les 10:00 hores
 23.05.2011 5t mòdul, activació del mòdul a les 10:00 hores

La setmana del 30 d´abril al 6 de juny, ambdós inclosos es farà un qüestionari de satisfacció per als pares i mares que hagen fet el curs.


Tancament de l′Aula Virtual: 6 de juny de 2011, a les 10:00 h.

Comentaris

+ Populares